Puustipoika
Rakkaudesta lajiin
Pullaa intohimolla


Suomessa
on tarjolla lukuisa määrä upeita ja erinomaisia leivonnaisia. Jo
pikkupoikana
vierailin säännöllisesti kadun toisella puolella sijainneessa
leipomossa, jopa niin säännöllisesti, että minulle oli "oma hinnasto"
myymälässä. Lapsuuden muistot äidin mökillä leipomista korvapuusteista
ovat jalostuneet varsin systemaattiseen tapaan tutustua erilaisiin
korvapuusteihin ympäri Suomen.
Ajoittain on tuntunut siltä, että korvapuusti on jäänyt taka-alalle juhlavien kakkujen, leivosten, kuppikakkujen ja macaronsien viedessä maistelijan huomion. Lisäksi olen kiinnittänyt huomiota siihen, että monin paikoin markettien paistopisteistä korvapuusti on "kadonnut" ja perinneherkku löytyy "vain" pussipuustina tai pakasteena.
Lähes
päivittäinen kulinaristinen harrastukseni korvapuustien ja muiden
leivottujen herkkujen parissa innostaa minua jakamaan saamaani
peukalotuntumaa aiheesta. Suurimmaksi herkuksi ja rakkaimmaksi sekä
kaikkien näiden vuosien lukuisien eri tuotteiden maistelujen jälkeen
pitkäaikaisimmaksi seuralaisekseni kylmän maidon, kaakaon ja kahvin kera
on "jäänyt" korvapuusti.
Korvapuusti, tuo kaikille tuttu, muistoja herättävä ja kansallista yhtenäisyyttäkin lisäävä yksinkertaiselta vaikuttava perinteinen tuote ansaitsee tulla nostetuksi jalustalle.