Korvapuustiresepti
Yksi tapa tehdä korvapuusti - lähetä omasi!








Erikoisemmalla täytteellä:
- salmiakki-lakritsipuusti
- pekonipuusti
- pizzapuusti
- lohipuusti
- kinkkupuusti
Aineet:
0,5 kevyt maitoa
50g tuorehiivaa
1 kananmuna
2 tl suolaa
2 dl sokeria (kide)
1 rkl kardemummaa
250g margariinia (voita)
n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Taikinanteko-ohje:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Lisää hiiva murennettuna, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
Sekoita hyvin vispilällä.
Lisää 4 dl jauhoja tasaisesti vispilällä sekoittaen.
Jatka taikinan vaivaamista yleiskoneella lisäten jauhoja n. 8 dl.
Lisää pehmeä margariini (ei nestemäiseksi sulatettu).
Lisää loput jauhot (tarpeen mukaan).
Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla vedottomassa paikassa.
Korvapuustien valmistus:
Kaada taikina jauhotetulle alustalle.
Jaa taikina puoliksi.
Vaivaa käsin ilmakuplat pois toisesta puolikkaasta.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
Levitä runsaasti pehmeää voita/margariinia taikinan päälle.
Sirottele kanelia ja sokeria taikinalevyn päälle jälleen runsaalla kädellä.
Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi ja leikkaa se vinottain kolmion mallisiksi paloiksi.
Asteta leikkaamasi palat leveämpi puoli alaspäin, paina kahdella sormella keskeltä (näin korvat aukeavat varmammin).
Laita painetut puustit liinan alle kohoamaan.
Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja ripottele reilusti raesokeria.
Paista puustit uunissa 10-15 min. 225 asteessa.









Erityisvaliopuustireseptejä on myös tulossa!